fbpx

Shoppen in Londen – Goedkoop in Londen

  1. Shoppen in Londen – Goedkoop in Londen

Gezellig shoppen in Londen

Shoppen in Londen: Londen, de stad van de rode telefooncellen, de lekkerste fish and chips en de mooie bezienswaardigheden zoals de Big Ben, London Eye, Houses of Parliament en zoveel meer! Als één van de beste steden om in te shoppen, kan deze activiteit natuurlijk niet ontbreken op jouw lijstje. Er zijn talrijke plaatsen waar je kan shoppen in London. Wij sommen ze graag even voor je op.

Oxford Street

Als je afstapt bij het metrostation Oxford Circus kom je uit op de meest bekende, maar ook de drukste straat om te shoppen in Londen: Oxford Street. Deze straat is enorm lang en er zijn dan ook vele winkels te vinden. Er is altijd veel volk aanwezig en in het weekend is het zelfs moeilijk om je weg te banen door de massa heen. De winkels die je daar vooral gaat vinden zijn H&M, Topshop, Nike, River Island… Als je verder loopt in de richting van Tottenham Court Road vind je meer elektronica winkels. Ook zijn er een tal van warenhuizen te vinden. Op zoek naar een vergelijkbaar alternatief voor de Bijenkorf in Nederland? Dan moet je zeker eens langsgaan bij Selfridges om te shoppen in Londen.

Regent Street

In Oxford Street is er een splitsing met Regent Street. Dit is een prachtige straat met witte gebouwen uit de 18e eeuw. Ook hier kan je heerlijk shoppen in Londen. De straat is ook bereikbaar als je uitstapt bij het metrostation Piccadilly Circus. Tijdens de kerstperiode moet je zeker in deze straat passeren voor de uitbundige versiering. De winkels in Regent Street staan bekend als stijlvolle, maar ook dure winkels. Voorbeelden hiervan zijn Burberry, Austin Reeds en de Apple Store. Ook ligt hier de beroemde speelgoedwinkel Hamley’s, zeker eens de moeite waard om binnen te gaan!

Covent Garden

Nog een leuke plaats om te shoppen in Londen is Covent Garden. Dit is een gezellige overdekte hal waar je de mooiste en hipste winkels kan vinden. Vanbinnen zijn er allemaal gezellige straatjes waar je de mooie boetiekjes kan vinden. Ook hier zijn er vooral grote merken aanwezig, maar je kan er ook allerlei kraampjes vinden. Er zijn ook cafeetjes aanwezig met meestal wel een live muziek optreden of straat muziekanten. Het is een hele gezellige plaats om te shoppen in Londen die zeker de moeite waard is om te bezoeken! Je kan hier het best geraken door af te stappen aan het metrostation Covent Garden.

Notting Hill

Wie wil shoppen in Londen kan ook naar Notting Hill gaan. Deze plaats is alom bekend door de film met Julia Roberts en Hugh Grant. Deze wijk wordt daarom ook overspoeld met toeristen! Je vindt hier Portobello Market. Hier kan je allerlei prullaria vinden zoals antieke spulletjes, maar ook groenten en fruit. Het is ook een ideale plaats om te shoppen in Londen voor vintage kleding of tweedehands spullen te kopen. Rust lekker uit in een van de vele kroegjes of restaurants die vooral worden bezocht door de welgestelden. Je kan hier het beste geraken door uit te stappen bij het metrostation Notting Hill Gate.

Shoppen in London

Er zijn nog veel meer plaatsen waar je kunt shoppen in Londen. Als je zeker de bovenstaande een bezoekje brengt, heb je de bekendste en mooiste plekken gezien. Door de leuke mix van goedkopere winkels en designerstores is Londen de ideale shopplaats voor iedereen. Have fun!

UITGELICHT Top 3 Reizen:

bus naar londen

Uitgelicht uitgelicht

FLIXBUS

ENKELEREIS

VANAF €20,-

BOEK NU
budget air

Uitgelicht uitgelicht

Budget air

RETOUR

VANAF €50,-

BOEK NU